מחלת פרקינסון - תסמינים וגורמים
מחלת פרקינסון, המכונה גם פרקינסון, היא הפרעה נוירולוגית הגורמת לאובדן תיאום שרירים, רעד, נוקשות וקושי בהליכה, דיבור ושיווי משקל. תסמיני פרקינסון בדרך כלל מתחילים לאט ומחמירים עם הזמן. אנשים המאובחנים כחולי פרקינסון מתקשים לעיתים קרובות ללכת ולדבר. המחלה פוגעת בעיקר באנשים מעל גיל חמישים, והיא שכיחה יותר בקרב גברים מאשר אצל נשים. הגורם למחלת פרקינסון לא הוכח, אך מגוון גורמים שונים כמו גנטיקה, רעלים, הזדקנות ופרקינסון עצמו יכולים למלא תפקיד.
למחלת פרקינסון ישנם תסמינים רבים ושונים הניתנים לבלבול עם מצבים רפואיים אחרים כמו אלצהיימר, ולכן אנשים רבים אינם מבינים מיד שהם עלולים לסבול מההפרעה כאשר הם חווים תסמינים אלו. תסמיני פרקינסון עשויים לכלול התנודדות, רעד, האטה בתנועה, תנועות איטיות, רעד מוגבר, קושי למצוא איזון ותיאום ועצבנות. אם אתה נתקל באחת מהתופעות הללו, עליך לקבוע פגישה עם הרופא שלך בהקדם האפשרי כדי לקבוע אם אתה סובל ממחלת פרקינסון.
הגורם למחלת פרקינסון טרם זוהה, אך קיימות מספר תיאוריות בנושא. מחקרים מסוימים הראו כי המחלה מושפעת מכמות הדופמין במוחו של האדם, בעוד שאחרים סבורים כי המצב תורשתי. מומחים מסוימים אף סבורים כי מחלת פרקינסון עשויה להיות קשורה לנוזל הפרקינסון, המיוצר על ידי העצבים ואחראי על תיאום תנועת השרירים. גורם אפשרי נוסף שקושר למחלת פרקינסון הוא היעדר מובילי דופמין במוח. דופמין חשוב לתנועת השרירים, אך לעיתים תאי העצב מאבדים את יכולתם לספוג אותו לחלוטין, ומשאירים אחריהם הצטברות של דופמין בתוך התאים שגורם בסופו של דבר לרעידות, עוויתות, נוקשות ותנועה איטית שאנו מקשרים לעיתים קרובות עם מחלת פרקינסון. ידיעה נוספת על המחלה תעזור לנו למצוא תרופה לה, כמו גם ללמוד על הטיפולים הרבים הזמינים לה.
Comments