top of page

מהי מחלת פרקינסון?גברים ונשים כאחד נמצאים בסיכון למחלת פרקינסון. אורן זריף

מהי מחלת פרקינסון?

גברים ונשים כאחד נמצאים בסיכון למחלת פרקינסון. אולם ההפרעה השפיעה על כחמישים אחוז יותר נשים מגברים. גורם סיכון אחד ברור למחלת פרקינסון הוא הזדקנות. למרות שרוב החולים בפרקינסון לוקים בהפרעה בערך באותו הגיל של אנשים בשנות החמישים לחייהם, כ -5% מהלוקים בפרקינסון סובלים ממצב "התחלה מאוחרת", שמתחילה הרבה יותר מאוחר - לפעמים כבר בסוף שנות השישים. נמצא כי המחלה פועלת בדרך כלל במשפחות, ומחקרים הראו כי הסיכון שמישהו במשפחה חולה בפרקינסון עולה בערך פי ארבעה מהסיכון למישהו ללא היסטוריה משפחתית של פרקינסון.


הגורם למחלת פרקינסון אינו ידוע. הוא האמין כי נגרם על ידי הפרעות גנטיות, סביבתיות ונוירולוגיות מרובות. ניתן לראות מחלת פרקינסון בשתי צורות: פרקינסון מוטורי, הכרוך בתנועות כמו הליכה או ריצה ולא יכול לעמוד; ותסמונת פרקינסון, הכוללת הפרעה מוטורית מלאה. הסימפטומים של מחלת פרקינסון הם מגוונים. חלק מהתסמינים העיקריים שלה כוללים נוקשות בגפיים, שיתוק חלקי של שרירים מסוימים, אובדן טונוס שרירים והליכה, דיבור קלוש והאטת תנועה לא תקינה. בנוסף, לחולים עלול להיות אובדן דיבור קל או לא קל מאוד; קושי בבליעה וראייה; אסימטריה בתנוחת הגוף; ועצבנות, דיכאון, חרדה והתנהגות כפייתית.


מחלת פרקינסון היא אחת ממספר רב של מצבים ומחלות המכונים פרקינסון. מחלה זו הינה קבוצה של הפרעות תורשתיות, כולל תסמונת פרקינסוניזם-רדיטרי ודיסקינזיה פרקינסונית. מרבית החולים במחלת פרקינסון אינם חווים את הסימפטומים המוקדמים של המחלה; המחלה מתקדמת בסופו של דבר לאט לאורך זמן. ההפרעה יכולה להיות קשה לאבחון, אם כי מטופלים רבים מראים תסמינים מוקדמים כגון נוקשות בגפיים, שיתוק חלקי של שרירים מסוימים, אובדן טונוס שרירים והליכה, והאטה חריגה בתנועה.

Opmerkingen